Prijava
utorak 19.6.2018
Događaji:
Pretraga

Aktuelnosti

Obavještavamo javnost da općinske službe Općine Tešanj, zbog vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, neće raditi u petak, 15. juna 2018. godine.

U povodu Ramazanskog bajrama, Općinski načelnik Suad Huskić, Predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić, Pomoćnik Općinskog načelnika Sabahudin Omerbašić i Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj Fuad ef. Omerbašić, u društvu direktora Opće bolnice Tešanj dr. Hasana Škilje, posjetili su pacijente na tri odjela Opće bolnice Tešanj, a nakon toga i Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju Tešanj.

Ovom prilikom, bolesnicima su uručene skromne hedije,a djeci paketići.

Već nekoliko godina tradicionalno predstavnici Općine i Medžlisa IZ Tešanj posjećuju bolesnike u Općoj bolnici Tešanj, a od ove godine i djecu u Centru za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Usljed kiše koja od jučer pada na području općine Tešanj, a koja je prouzrokovala određene probleme na terenu, tokom noći urađena je hitna intervencija. Profesionalna vatrogasna jedinica intervenisala je u naseljenim mjestima Medakovo, Novo Selo, Trepče zbog poplava koje je izazvalo nevrijeme. Sa bagerom je izvršeno čišćenje putne komunikacije Tešanj-Tešanjka, kao i Medakovo-Šije u naseljenom mjestu Stojčinovići. Također, vršeno je ispumpavanje vode iz stambenih objekata, čišćenje blata i mulja ispred kuća u Medakovu. Ukupno su  22 stambena i pomoćna objekta poplavljena.

Danas su nastavljeni radovi na otklanjanju i sanaciji nastalih šteta - čišćenje nanosa sa asfaltnih puteva, sanacija makadamskih puteva, popravka bankina, kao i čišćenje kanala i prpusta. Ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice su na terenu i rade na putevima u Bukvi, Medakovu i Šijama. KP RAD je angažovan u Tešnju, Jelahu i Tešanjci, dok je firma Dobojputevi angažovana u MZ Medakovo (Salkanovići) i MZ Trepče (Zlatići).

Firma AB trans, koja je izvođač radova na gradnji vodovoda Tepe-Hrvatinovići, je angažovana na sanaciji puta na ovoj dionici.

Općinski načelnik sa saradnicima posjetio je zahvaćena područja i određeni su prioriteti. Radovi se nastavljaju tokom cijelog dana, te se očekuje sanacija većeg dijela nastale štete.

U ime lokalne vlasti Općine Tešanj i u svoje ime upućujemo iskrene čestitke svim vjernicima sa željom da Bajram provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju.

Želimo i svim građanima općine Tešanj da se ugodno osjećaju, i da osjete mir i radost, bez obzira na svoja vjerska i druga uvjerenja.

 

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

 

 

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Senad N. Subašić, dipl.ecc.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Mr. sc. Suad Huskić

 

Odluku o izboru najpovoljnije ponude: Nabavka i ugradnja stolarije na zgradi OŠ Huso Hodžić u Tešnju možete pogledati ovdje

Podkategorije

Novosti

Najava događaja

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Čestitke