Prijava
subota 18.8.2018
Događaji:
Pretraga

Aktuelnosti

Potpisan je ugovor za rekonstrukciju javne rasvjete u Tešnju i Jelahu. Planirana je ugradnja novih LED svjetiljki kojim će se poboljšati kvalitet svjetlosti, smanjiti troškovi električne energije i troškovi održavanja. Rekonstrukcija će obuhvatiti Tešanj (dionica od kružnog toka do objekta MUP-a) i Jelah (od skretanja za Rosulje do FAD-a). Nakon provedenog postupka javne nabavke, danas je potpisan ugovor sa najpovoljnijim izvođačem Elektroprizma d.o.o. Tešanj vrijednosti cca 42.000,00 KM. Podsjećamo da je prošle godine realizovan projekat gradnje rasvjete uz LED tehniku u poslovnoj zoni Bukva, a za 2019. godinu su u pripremi nove dionice za rekonstrukciju.

Javni poziv strankama u postupku za uvid u Idejni projekat: "Javna rasvjeta Bukva-Čifluk", općina Tešanj možete pogledati ovdje

 

Identifikacija parcela broj: 06-30-4844/18 od 15.08.2018.godine pogledajte ovdje.

 

Attachments:
Download this file (IDP.pdf)IDP.pdf
Download this file (JP.doc)JP.doc

Općinski načelnik potpisao je ugovore sa izvođačima o sanaciji četiri klizišta na putnom pravcu Karadaglije-Oruče u mjestu Koprivci. Izvođač radova na sanaciji tri klizišta je firma KM Gradnja d.o.o. Tešanj, a na jednom klizištu je firma GO PUT d.o.o. Maglaj. Riječ je o klizištima koja su nastala nakon obilnih padavina tokom ovog ljeta i koja su ograničila promet na lokalnom putu.

Vrijednost radova je 42.626,00 KM. Početak radova je najavljen u narednih sedam dana, nakon Bajrama.

 

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u predmetu nabavke radova "Izgradnja infrastrukturnih objekata na području općine Tešanj možete pogledati ovdje.

Attachments:
Download this file (Odluka.pdf)Odluka.pdf

Danas je Općinski načelnik u prostorijama Općine Tešanj potpisao ugovor o izgradnji sobraćajnice Ciglana-Glinište i mosta na rijeci Radušici sa direktorom firme Inžinjering 1 d.o.o. Jelah. Navedenim radovima poslovne zone "Ciglana" i "Glinište" bit će povezane saobraćajnicom i novim mostom na Radušici, čime će se stvoriti uslovi za nastavak uređenja, proširenja poslovnih zona i novim investicijama.

Vrijednost radova je 198.666,00 KM, a sredstva su obezbijeđena od Vijeća ministara BiH i Općine Tešanj. Planirani radovi će biti započeti ubrzo i usklađeni sa drugim planiranim i ugovorenim radovima u poslovnoj zoni Glinište. Naime, ranije su ugovoreni radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora kroz poslovnu zonu Glinište vrijednosti cca 420.000,00 KM, kao i asfaltiranje glavne saobraćajnice vrijednosti cca 250.000,00 KM
Ukupna ulaganja u poslovnoj zoni Glinište u ovoj godini će iznositi cca 900.000,00 KM. Završetak svih ovih radova očekuje se u naredna dva mjeseca.

 

Podkategorije

Novosti

Najava događaja

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Čestitke