Prijava
Subota 20.4.2019
Događaji:
Pretraga

Svim građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti, a posebno građanima općine Tešanj i susjednih općina upućujemo najiskrenije čestitke povodom Uskrsa. Želimo da vam i ovaj praznik donese radost i blagostanje.

 

 

 

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Senad N. Subašić, dipl.ecc.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

 Mr.sci Suad Huskić

 

 

 

U periodu od 18.02. do 18.03.2019. godine, od strane Metalurškog instituta Kemal Kapetanović Zenica, putem mobilne stanice izvršeno je deveto mjerenje zagađenosti zraka na području općine Tešanj. Mjerenje je vršeno na lokalitetu Lončari u MZ Miljanovci-Lončari i imalo je za cilj utvrđivanje uticaja polutanata koji se ispuštaju u procesu rada termoelektrane Stanari.

 

Rezultate mjerenja možete pogledati ovdje

 

 

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

Danas je u sali Općinskog vijeća održana edukacija administracije na temu: Odnosi sa javnošću i Imidž Općine Tešanj. Predavač je bila Dr. sc. Senija Šehanović. Tokom današnjeg predavanja, razgovarano je o načinima internog i eksternog komuniciranja, o identitetu i imidžu, ali i o PR strategiji – sprečavanju i rješavanju problema u odnosima s javnošću organa lokalne Uprave.

Obavještavamo sve pčelare sa područja općine Tešanj, nezavisno od broja košnica koje posjeduju, da su shodno odredbama Pravilnika o pčelarstvu („Službene novine FBiH“ br:31/18) obavezni se upisati u Registar pčelara i pčelinjaka FBiH. Uslov za upis u Registar pčelara i pčelinjaka je prethodna registracija gazdinstva u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG), odnosno za već upisana gazdinstva da su ažurirali podatke u Registru do 31.03.2019. godine.

Prijava za upis u Registar pčelara i pčelinjaka podnosi se nadležnoj općinskoj službi na propisanom obrascu (PRILOG II).

Pčelari upisani u Registar pčelara i pčelinjaka FBiH, dužni su do 15.05. 2019. godine.nadležnoj službi koja vodi Registar, prijaviti broj pčelinjih zajednica ( PRILOG III).

Obrasce prijave za upis u Registar pčelaara i pčelinjaka , Obrazac prijave za upis promjena i upute za GPS koordinate možete preuzeti na:

PRILOG II

PRILOG III

UPUTE GPS

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u Službu za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove Općine Tešanj, kontakt osoba Tamara Turkić.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc.

U toku je sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti NC-Pire-Smreče-Škola kroz Džemilić Planje u dijelu nerazvrstane ceste u blizini Muharemovića. Zbog navedenih radova u dane 18. i 19. (četvrtak i petak) 2019. godine je na snazi privremena zabrana saobraćaja motornim vozilima na navedenoj cesti. Za vrijeme privremene obustave saobraćaja mogu se koristiti alternativni pravci pored nekadašnje kasarne, lokalnom cestom LC-5-Raduša-Džemilić Planje-Orašje Planje-Potočani. Izvođač radova je KM-GRADNJA d.o.o. Miljanovci.

 

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

Podkategorije

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke