Prijava
Srijeda 22.1.2020
Događaji:
Pretraga

Povodom najave početka projekta izgradnje autoputa na dionici Putnikovo Brdo-Medakovo na Koridoru Vc, JP Autoceste FBiH su objavile javni poziv u vezi sporazumnog rješavanja prava vlasništa koje se nalaze na području općne Tešanj.

Ovim putem, informišemo sve zainteresovane građane da je objavljivanje Javnog poziva za sporazumnu prodaju zemljišta zakonska obaveza i građani u ovoj fazi mogu kontaktirati ostavljeni broj u Autocestama, ali nisu obavezni. U narednom periodu, općinskom organu uprave bit će podnesen Prijedlog za eksproprijaciju sa Elaboratom o eksproprijaciji, te će uslijediti iskoličenje trase od strane JP Autoceste FBiH i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na trasi izmještene magistralne ceste i Koridora Vc.

Molimo građane da sačekaju na poziv za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.
O svim narednim aktivnostima i zadacima građani će biti blagovremeno obaviješteni.

 Javni poziv možete pogledati ovdje

JZU Opća bolnica: Oglas za prijem na stručno osposobljavanje pripravnika bez zasnivanja radnog odnosa možete pogledati ovdje

Tešanjski bilten, br. 80 - decembar 2019. godina možete pogledati ovdje

Općinski načelnik sa saradnicima i predstavnicima Komunalnog preduzeća RAD Tešanj održao je danas sastanak na kojem se razgovaralo o izgrađenim dijelovima primarne kanalizacione mreže na području općine Tešanj i njihovom puštanju u rad. U prethodnom periodu izgrađeno je 26 km primarne mreže u koju je uloženo oko 11 miliona maraka.

Tokom sastanka se razgovaralo i o razvoju nove sekundarne mreže, o projektovanju preko 200 km mreže po zonama i gradnji u skladu sa ekonomskim i ekološkim standardima.

 

Ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić posjetio je Tešanj i ovom prilikom se sastao sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem i pomoćnikom Općinskog načelnika Azrom Muslija. Tokom sastanka razgovarano je o postupku imanovanja članova upravnih odbora javnih zdravstvenih ustanova sa područja općine Tešanj. Također, razgovarano je i o stanju u zdravstvu, te finansiranju i ravnopravnom odnosu zdravstvenih ustanova sa područja općine Tešanj i drugih općina u ZDK.

Podkategorije

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke