Prijava
srijeda 15.8.2018
Događaji:
Pretraga

Obavještavamo javnost da su u toku aktivnosti u cilju raskida ugovora u okviru Projekta CEB II - Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja, potpisanog radi izvođenja građevinskih radova na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta (21 stambena jedinica) u Medakovu, a koji je zaključen između Ministarstva za raseljene osobe FBiH, Ministarstva za ljudska prava BiH i izvođača radova, firme Inter d.o.o. Tešanj.

 

Do raskida ugovora je došlo jer je izvođač tražio jednostrani raskid ugovora (detalji su dio pravnog postupka koji još traje). Nakon završetka aktivnosti oko raskida ugovora, Ministarstvo će pokrenuti proceduru za izbor novog izvođača radova.

 

Općina Tešanj izražava žaljenje zbog nastale situacije, jer ovo najviše utiče na raseljene osobe koje nemaju riješeno stambeno pitanje, ali ćemo poduzeti sve aktivnosti kako bi se izgradnja objekta nastavila u što kraćem roku. Novi postupak izbora izvođača i kasnija realizacija projekta će uticati i na druge projekte, koji imaju vezu sa uklanjanjem privremenih objekata na Vili i nastavku uređenja Poslovne zone Vila.