Prijava
Srijeda 26.6.2019
Događaji:
Pretraga

Općinu Tešanj posjetio je direktor Fonda za okoliš FBiH Fuad Čibukčić. Povod posjete je veliki projekat gradnje novog sistema kanalizacije. Općini Tešanj su kroz javne pozive u 2017. i 2018. godini putem Fonda odobrena sredstva podrške od oko 950.000 KM za radove koji su ugovoreni u ovoj godini.

U društvu direktora Čibukčića, sastanku su prisustvovali Ministar u Vladi ZDK Fahrudin Brkić i vijećnik Muris Hrnjić. Nakon sastanka u Općini, učesnici sastanka su posjetili radove na terenu.

U 2018. godini na području općine Tešanj gradi se 12 km nove kanalizacione mreže koja spaja ranije izgrađene cjeline, tj na dionicama Novo Selo-Tešanjka, Ljetinić-Kraševo, Jelah-Miljanovci i dionica kroz Glinište, a ukupna vrijednost radova u ovoj godini je 4,4 miliona KM.

Radovi u Gliništu su okončani, na dionici Novo Selo - Tešanjka u toku je priprema trase, a na dionici Ljetinić-Kraševo početak radova se očekuje u prvoj sedmici oktobra, dok će radovi od Jelaha prema Miljanovcima biti prilagođeni dinamici radova na izgradnji novog mosta na rijeci Usori.