Prijava
Petak 22.2.2019
Događaji:
Pretraga

Općinski načelnik Suad Huskić i pomoćnik Općinskog načelnika Azra Muslija posjetili su danas dvije javne ustanove sa područja općine Tešanj čiji je osnivač Općina. Tokom sastanaka sa direktorima JU Centar za kulturu i obrazovanje Amirom Brkom i JU Muzej Ernadom Prnjavorcem, razgovarano je o različitim temama – poslovanju u prethodnoj godini, aktuelnim projektima, prioritetima i aktivnostima za 2019. godinu. Ovom prilikom, iz javnih ustanova Centar za kulturu i obrazovanje i Muzej najavljena je organizacija zanimljivih kulturnih događaja, koje će građani sa područja općine Tešanj imati priliku posjetiti u 2019. godini.

 

Nakon provedene procedure javne nabavke, Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnik firme Shad invest d.o.o. Sarajevo potpisali su ugovore za izradu Idejnog projekta izgradnje Sportsko-rekreativnog centra, sportska dvorana sa pratećim sadržajima u Jelahu i izradu Idejnog rješenja za Eko oazu jezero Rastoke.

Kada je u pitanju sportska dvorana u Jelahu, prošle godine smo radili na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na ovoj lokaciji, tako da su se stekli uslovi za naredne korake, a projekat Eko oaza na Rastokama je projekat iz Strategije razvoja, gdje je planirano da se objedine sport i rekreacija u jednom prostoru, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Vrijednost potpisanih ugovora je 10 800 KM.

Danas su u sali Općinskog vijeća Tešanj potpisani ugovori za finansiranje projekata udruženja građana za 2019. godinu. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i 54 udruženja građana sa područja općine Tešanj. Prigodnim govorom, prisutnima se obratio Općinski načelnik Suad Huskić i zahvalio udruženjima na kvalitetnim projektima, te istakao dosadašnju korektnu saradnju sa svim udruženjima.

Ove godine potpisali smo ugovore sa 54 udruženja za 75 projekata. Do kraja mjeseca očekujemo javni poziv UNDP-a kroz projekat RELOAD za projekte koji će se realizovati na području općine Tešanj, a za koje će biti, uz sredstva Općine Tešanj od 30% , izdvojeno oko 120 000 KM, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Ukupna vrijednost današnjih ugovora je 381.600 KM i to za projekte: dva iz oblasti sajma, 9 kultura 17 ostali i 26 sport.

Općinski načelnik Suad Huskić i direktorica firme Dobojputevi d.d. Doboj Jug Saća Prnjavorac potpisali su danas ugovor za Izgradnju primarnih i intrazonskih saobraćajnica u Poslovnoj zoni Bukva. Vrijednost ugovora je 353 187,51 KM.

Radi se o nastavku gradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni Bukva (Vila). Projekat se finansira sredstvima Federalnog ministrarstva razvoja, poduzetništva i obrta u iznosu od 240 000 KM, dok je ostatak obezbijeđen u budžetu Općine Tešanj, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Rok za završetak radova je 40 dana.

Zbog ugradnje nosača za most Lejle Mulalić na rijeci Usori u Jelahu, na dijelu zaobilaznice kroz Rastoke bit će na snazi povremena obustava saobraćaja ili kraći zastoji.

Mole se svi građani koji koriste ovu zaobilaznicu da danas koriste alternativne pravce preko mosta u Kaloševiću i mosta na Tešanjci.

Podkategorije

Novosti

Interno informativno glasilo Općine Tešanj

Najava događaja

Čestitke