Prijava
Ponedjeljak 25.5.2020
Događaji:
Pretraga

Općinski načelnik Suad Huskić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić posjetili su novoizgrađeni objekat firme SM3 u Industrijskoj zoni Vila u Bukvi. Vrijednosti ove investicije je oko 10 miliona maraka..

Prilikom posjete, direktor Claudio Angeloni upoznao je delegaciju sa trenutnim stanjem u firmi, i naglasio da tokom krize uzrokovane pandemijom COVID 19, iako su imali jedan potvrđen slučaj zaraze, nije bilo otpuštanja radnika i firma radi u punom kapacitetu.

Ovom prilikom, delegacija Općine Tešanj i rukovodstvo firme posjetili su cijeli pogon kako bi vidjeli kompletan proizvodni proces u novoizgrađenom objektu.

Općinski načelnik čestitao je rukovodstvu firme SM3 na novom objektu, te pohvalio uspješno poslovanje bez smanjenja broja radnika, u vanrednim prilikama uz dobro provedene mjere zaštite.

Obavještavamo javnost da općinske službe Općine Tešanj, zbog vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, neće raditi u ponedjeljak, 25. maja 2020. godine.

U ime lokalne vlasti Općine Tešanj i u svoje ime upućujemo iskrene čestitke svim vjernicima sa željom da Bajram provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju.

Želimo i svim građanima općine Tešanj da se ugodno osjećaju, i da osjete mir i radost, bez obzira na svoja vjerska i druga uvjerenja.BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

 

 

PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA

Senad N. Subašić, dipl.ecc.

OPĆINSKI NAČELNIK

 Mr. sc. Suad Huskić

Danas, 21.5.2020. u Općoj bolnici Tešanj organizirano je uručenje donacije u medicinskoj opremi. Događaju su osim direktora Opće bolnice Tešanj i direktora Doma zdravlja Tešanj prisustvovali donatori (Predsjednik i članovi Upravnog odbora Udruženja privrednika i Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Tešanj i Glavni imam), Predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj i Općinski načelnik.
Direktor Bolnice dr. Hasan Škiljo i direktor Doma zdravlja dr Amir Dujsić su zahvalili na donaciji i istakli važnost medicinske opreme i zaštitnih sredstava u svakodnevnom radu ovih ustanova, naročito u vanrednim situacijama kao što je pandemija, koja je zadesila cijeli svijet. Naglasili su zahvalnost uposlenika ove dvije ustanove i potvrdili spremnost na ispunjenje misije u zaštiti zdravlja građana općine Tešanj.
Tokom pandemije Opća Bolnica Tešanj i Dom zdravlja Tešanj su od članica Udruženja privrednika, Medžlisa Islamske zajednice Tešanj i Općine Tešanj dobili donacije, podršku u medicinskoj opremi, zaštitnim sredstvima i sl. u vrijednosti od 320.000 KM. U ovom iznosu je obezbijeđena najpotrebnija medicinska oprema (respiratori, pacijent monitori, infuzione pumpe...), te značajne količine zaštitne opreme i sredstava (maske, rukavice, odijela, viziri i sl.). Osim toga obezbijeđena je i donacija hitnim u građevinskim radovima.
Predsjednik Udruženja privrednika istakao je kako ovo Udruženje u kontinuitetu pomaže ovim dvjema ustanovama sa ciljem što bolje zdravstvene zaštite stanovništvu općine Tešanj i šire. Naglasio je da su u posebnim okolnostima pandemije i otežanog ekonomskog poslovanja, članovi udruženja ponovo potvrdili društvenu odgovornost.
Općinski načelnik se zahvalio na donacijama svim prisutnima u ime građana i institucija općine Tešanj i ukazao na važnost lokalne zajednice i međusobne saradnje i potpomaganja između javnog i privatnog sektora, ali i potpomaganja i saradnje svih građana.

Tokom mjeseca maja rađene su popravke autobuskih stajališta na svim putnim pravcima na području općine Tešanj (Jelah, Medakovo, Tešanjka, Kraševo, Mrkotić,..) koja su značajno devastirana ili potpuno uništena. Pored štete koju su učinila nesavjesna lica, šalje se i ružna slika prolaznicima kroz našu općinu, te ovim putem apelujemo da se ne uništava javna imovina.

U četvrtak, 14. maja sa početkom u 14,00 sati održana je 38. sjednica Opinskog vijeća sa predloženim dnevnim redom:

  1. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za izgradnju novog školskog objekta JU Osnovne škole  “ 9. semptembar” Medakovo,
  1. Prijedlog Odluke o usvajanju Plana upravljanja otpadom općine Tešanj 2020 – 2024,
  2. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju i provođenju projekta Revizije plana revitalizacije i regeneracije Stare čaršije (iz 1987.godine) integralnog dijela Starog grada Tešanj i sa proširenjima   granica stare historijske jezgre (iz 2002.godine),
  1. Prijedlog Odluke o funkcionisanju i načinu novih priključenja na vodovod Medakovo-Trepče,
  2. Izvještaj o izvršenju Budžeta za 2019.godinu,
  3. Izvještaj o izvršenju Budžeta za I kvartal 2020.godine,
  4. Prijedlog Odluke o gubitku statusa Javnog dobra-put u Mrkotiću,
  5. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Tešanj,
  1. Prijedlog Odluke o potvrđivanju liste najboljih kandidata za Nadzorni odbor JP RAD Tešanj,
  2. Prijedlog Rješenja o konačnom imenovanju člana Upravnog odbora JU Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj.

Tokom sjednice, najviše rasprave je bilo oko Prijedloga Odluke o usvajanju Plana upravljanja otpadom općine Tešanj 2020 – 2024 i Izvještajima o izvršenju Budžeta.

Sve tačke dnevnog reda Vijeće je usvojilo i završilo sa radom u 16,30 sati.

Svim pripadnicima policijskih snaga, penzionisanim i aktivnim policajcima u povodu obilježavanja Dana policije Zeničko-dobojskog kantona, upućujemo najiskrenije čestitke za njihov dan. Uz čestitku izražavamo želju da svi policajci i dalje svoj posao odrađuju savjesno i profesionalno, te im želimo uspjeh u borbi protiv kriminala, kao i uspjehe u svim daljnjim policijskim akcijama.

Oglas za prijem u radni odnos moežete pogledati ovdje

Započeti su građevinski radovi na izgradnji pješačke staze u ulici Kralja Tvrtka, Tešanj. Izvođač radova je firma Dobojputevi d.d. Doboj Jug, a nadzor nad radovima vrši M-DŽ d.o.o. Mrkotić. Za finansiranje navedenog projekta sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Općine.

Konačnu listu općinske finansijske podrške studentima možete pogledati ovdje