Prijava
ponedjeljak 15.10.2018
Događaji:
Pretraga

Podaci o općini

Načelnik općine Tešanj  sa saradnicima  je danas održao sastanak sa direktorima svih 9 osnovnih škola i koordinatorom na projektu PET.
Povod sastanka je bio obilježavanje sakupljene trimilionite PET boce (150.000 kg PET ambalaže). Ovom prilikom svi prisutni su iskazali zadovoljstvo tokom implementacije ovog projekta i značaj istog u razvijanju svijesti prvenstveno kod učenika koji su najzaslužniji za ovu aktivnost.
Kao vid nagrade i stimulacije za izuzetan doprinos viziji: Tešanj sredina ekološke svijesti čistoće i reda Načelnik općine je za svih 9 OŠ odredio nagradni fond u iznosu od 10.000 KM i simbolično uručio ček direktorima. Definisan je način utroška i realizacije ovog  nagradnog fonda.
Koordinator na projektu PET u ime udruženja EKO-MLADI je čestitao svima i zahvalio na implementaciji ovog značajnog projekta, a isti se nastavlja u budućem periodu.
Načelnik je takođe čestitao svim prisutnim te istakao značaj ovog projekta za društvenu zajednicu i radost što je u prilici da u ime općine Tešanj dodjeli učenicima i školama jednu ovakvu stimulacionu nagradu, na čemu su svi predstavnici škola zahvalili na podršci.

Rezultae izbora možete pogledati na stranici Centralne izborne komisije BiH.

Konačne rezultate možete pogledati ovdje

Podkategorije

Historija

Geografija - demografija

Privreda

Mapa općine Tešanj

Općinska priznanja

Izbori

Mjesne zajednice